Markiezen Zo'n Raamdecoratie & Zonwering

Markiezen

Markiezen geven uw woning of bedrijfspand een authentieke uitstraling

Markiezen worden vaak als één van de mooiste vorm van zonwering gezien. De nostalgische uitstraling met mooie ronde vormen past goed bij traditionele woningen en oude panden, maar ook bij moderne huizen. De speciale vorm van markiezen zorgt ervoor dat de zijkanten ook de invallende zon tegenhouden. Van alle zonneschermen  zijn markiezen het meest traditioneel, maar nog steeds erg gewaardeerd.

Markiezen verfraaien de gevel

Door de ronde vormen en authenticiteit, zijn markiezen een ware verfraaiing voor de gevel van uw woning of bedrijfspand. Markiezen beschermen goed tegen de zon en bieden optimale bescherming, van welke kant de zon ook komt. Ze staan niet alleen mooi bij klassieke panden, maar zorgen ook voor een verrassend effect binnen een modernere bouwstijl. Juist door de gesloten zijkanten zijn markiezen heel functioneel.

Markiezen zijn er in veel modellen en stijlen

De ‘ouderwetse’ markiezen hebben over het algemeen een houten frame met dek- en zijstukken. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een aluminium frame. Logischerwijs vraagt een traditionele houten markies wel meer onderhoud dan een aluminium versie. Bij beide versies is het mogelijk dat het frame wordt afgestemd op het schilderwerk van uw woning of het pand. Voor de doekkleuren biedt Zo’n Raamdecoratie & Zonwering in Apeldoorn een groot scala aan kleuren van gerenommeerde merken. Vervolgens kunnen de markiezen afgewerkt worden met een biesband en nagels in een bijpassende kleur van het doek of houtwerk. Ook voor vaste markiezen, ook wel boutiquemarkiezen genoemd, en baldakijnen bent u bij Zo’n Raamdecoratie en Zonwering aan het juiste adres.

Welk model past bij uw gevel?

Het standaard model is de meest voorkomende uitvoering. Als de doorloophoogte echter belangrijk is, kunt u ook kiezen voor een petmodel. Een petmarkies heeft een uitval die groter is dan de werkhoogte. Deze markiezen kunnen toegepast worden boven een pad of raam waarbij een doorloop vereist is. Bijvoorbeeld bij grote naar buiten draaiende deuren of grote etalageruiten. Ook is het mogelijk reclameteksten op uw markies te laten aanbrengen. Laat u gerust adviseren om tot de beste keuze te komen. Wij staan u hiervoor graag te woord.

Voor andere vormen van zonwering kunt u ook kijken bij uitvalschermen  of screens.

De voordelen van markiezen

  • Ruime keuze aan verschillende modellen
  • Verkrijgbaar in diverse kwaliteiten en prijsklassen
  • De mooiste zonwering voor zowel klassieke als moderne panden
  • Geeft uw woning of bedrijf een authentieke uitstraling
  • Zowel met handmatige als elektrische bediening
  • Hoge kwaliteit zonwering in stijl

Een offerte voor markiezen aanvragen?

Naar wens kunt u alvast een vrijblijvende offerte voor markiezen bij ons aanvragen, zodat wij contact met u kunnen opnemen om uw wensen te bespreken. Voor deskundig advies nodigen wij u graag uit in onze showroom aan de Lage Brink 100 in Apeldoorn.

Offerte